fredag, februari 23, 2007

Regeringen Daniel

Att vända rätt på Nicaragua är ingen lätt uppgift. Särskilt som ingen vet vad som är rätt och fel. Men Daniel försöker för fullt. Inget av de åtgärder jag hört om verkar helt fel även om jag inte rätt person att döma om de är rätt - i alla fall inte innan. Och sen är det ju det här med kontexten. Man regerar inte i vakuum även om många regenter tycks tro det - hör du Göran?

En av de första åtgärderna Daniel bestämde var att sänka arvoden och löner för folkvalda och högre tjänstemän med hälften. Med det hoppades han troligen signalera att här var det ingen som skulle sko sig på de fattiga utan det ska strävas och gnetas i gammal god folkhemsbyggaranda.

Kyrkan, som hittills följt sin tvåtusenåriga tradition av rofferi och anti-Robin Hood och följaktligen inte sagt ett jota när Arnold och Enriques regeringar roffat sig trötta vaknade nu till liv och kväste ur sig kritik. Visst är det otroligt dåligt av Daniel att bara sänka lönerna med hälften? Mmmm, för den där löjliga och fula lila halsduken är förstås gratis och bekostad av dig personligen, biskop? En sak framstår alltmer som säker: biskopsmössor är dumstrutar.

Inga kommentarer: