tisdag, februari 27, 2007

Det luktar bröd

Det är sommar nu, torrt och varmt och med syrsor och deras släktingar som ständig bakgrundsoljud. Träden blommar i dammet och det är slitigt för många som fått det svårare att få tag på vatten.


Orangea träd under molnen

Men det mest påfallande är brödlukten. Criseyda bakar, och hon bakar ännu mer. Vi har bakat hela tiden vi bott här och Cris har tagit bröd med sig hem från varje bak. I början var hon och de andra lite skeptiska mot bröd med integralmjöl och utan socker men det har blivit godare och godare verkar det som. Inte minst eftersom bröden blivit bättre i takt med att vi blivit bättre på att baka.


Criseyda och några bröd

Och så kom mamma och Marita och visade Cris hur man kan bara kanelbullar. Samtidigt lärde jag mig några tricks. Nu bakar Cris tre sorters bröd som hennes dotter och syster säljer till folk som passerar på bussarna. MJ har hittat en kurs för kvinnor som vill starta småbagerier och kan troligen fixa så att Cris kommer med i ett typ starta-eget-program-för-kvinnor-på-landsbygden. Under tiden är vår ugn ständigt varm och när hon har tid sitter Cris och jag och pratar kalkyler (vilka bröd betalar sig bäst egentligen?), det där med inkomst och utgift, investering och att tänka stort från början. Det är tamigfan hur skoj som helst. Heja henne!

Inga kommentarer: