tisdag, oktober 03, 2006

bara bagage

Det är så härligt att flyga via usa. Först och främst får man valuta för det höga priset på passet. I Europa är ingen intresserad av det men i det härliga usa är det passtitt mest hela tiden. Och titta i iris och på fingeravtrycken. Och väl det är gjort efter någon halvtimma i kö är det på det igen i nästa jättesal där resenärer står på rad.

Det tar tid och man slipper sitta och dega mellan flighterna. Det konstiga är varför bagaget inte hinns med. Till Europa fastnade vårt bagage någonstans och var lite sönder när det väl kom. Det kan ju hända att vi kompenseras för, någon gång. Nu är vår nya väska, och de två andra, någonannanstans än vi, men det gör inte så mycket för det var ingen som hade koll på att vi skulle komma igår så vi hade ändå ingen transport hem. Därför bor vi på hotell i Managua och hoppas på bagage senare idag. Dessutom är det som vanligt övervarmt här. Vad mer är nytt?

Valet, ska jag säga något om valet? OK, det mest fascinerande med det svenska valet är att det är som om det inte fanns. Under valdagen var det helt stilla, som en långfredag. Och så var det statsvetarna i rutan hela kvällen fast det var klart klockan åtta och sen är det väl mest tystnad. Lite prat om att tröttgöran till slut tröttat ut alla och vem som ska få vilken post – i all tysthet. Ingen bryr sig verkar det som och det var väl ungefär som väntat. Om fyra år är det val igen och vem bryr sig? Garfield-demokrati.

Inga kommentarer: