måndag, juni 11, 2007

Salón VIP

Vi var i Managua i torsdags och gick på bio. Vi ser alla filmer som visas, utan dem som är för uppenbart dåliga (observera nivån: vi ansåg Spiderman 3 vara väl värd ett besök - fast det var den inte så här i efterhand - men är det kultursvält så blir det så här). I torsdags ville vi se Guillermo del Toros "El Laberinto del Fauno", men den hade redan visats en vecka och eftersom den inte var varken barnfilm eller holllywood-kass hade den plockats ur programmet. Vi fick istället nöja oss med "El Buen Pastor", där Robert de Niro försökt göra en lågmäld historia i stil med Clintan som bara blev en trött, långdragen historia med en stelopererad Matt Damon.

Men det var inte filmen jag skulle prata om, utan salongen. Torsdag är premiärdag, och den enda passade oss var den som gick i "El Salón VIP". En vanlig biljett kostar 47 Córdobas, vilket är dyrt. (en anställd på Tip Top eller Burger King har en dagslön på sisädär 50, så ni hajar.) I El Salón VIP kostar det 127! Och för det får man nöjet att sitta i fåtöljer av samma stil som de Joey och Chandler har, fast fastmonterade, och små Spirou-klädda kypare som springer runt och erbjuder en att handla diverse mat och dryck från menyn under filmen.

Den som ser på film i El Salón VIP är som alla förstår VIP och behöver inte stänga av mobilen. De köper också redigt av menyn. Alltså luktar det korv och äcklig nachos-ost i salongen. Det är också uppenbart att om det är VIP ska det vara extra AC. Summa summarum, vi satt och huttrade i femton grader med stank av diverse äckligt stinkande så kallad mat ackompanjerade av mobilsignaler och en nollställd Matt Damon. Kul.

Inga kommentarer: