fredag, juni 22, 2007

(o)roligast just nu

Nästa vecka är det stor konferens i Managua. MJ och hennes counterpart på UNDP riggar. Det handlar om turism, men inte vilken som helst utan lokal turism och turismo communitario. Det vill säga, hur turism kan användas som motor för bygget av ett socio-ekonomiskt hållbart utvecklande samhälle (som det nog heter på finaste FN-tugget) - och inte bara på såna orter som har playa, korallrev eller kulturarv utan också på orter som Mariestad, Gnosjö, Laholm och andra ställen som av olika skäl är off (fast i Nicaragua i det här fallet).

Efter den överlånga meningen kortar vi ned det lite. Till konferensen kommer alla. Från här och där. Den ene viktigare än den andra. Minister, ambassadör och chaufför. Som vanligt behövs en fin och stor konferenslokal. I det här fallet fina hotellet. I veckan har det slipats detaljer, bland annat ställdes då frågan om vilken typisk nicamat de kunde servera. Svaret att om det ska vara nicamat kostar det 4$ extra per person. HEPP!

Se där är till att ta tillvara på det lokala uttrycket. Men jag gillar svaret på svaret: Jaha, så synd, välkomna till konferenens workshop om ledande hotells problem att bidra till lokalsamhället. Yeah!

Inga kommentarer: