tisdag, juni 26, 2007

Grodor

Det var två grodor i duschen när jag klev in i den igår. Eftersom de inte gillar varmvatten fick jag lyfta ur dem innan jag kunde duscha. Kampen mot naturen är stenhård. Det finns bara en sak att göra och det är att gasa hela huset, igen. På torsdag kommer Denis, mannen med kemirocken och en väska fylld med roliga vätskor. Så slipper vi kackerlackor och diverse annat bös två månader till. Och oroa er inte, grodorna trivs alldeles utmärkt i poolen, dealen är gjord, de får vara i den och vi får duschen för oss själva.

För att inte själva rökas ut håller vi oss borta. Av en händelse kollade vi flygpriserna till Guatemala och fann att de är billiga. Så, på fredag när MJs konferens är över är det vi som flyger dit, 300 dollars för två, inklusive skatter. Yeah.

Igår stannade jag till i Masaya för att prata med möbelsnickarrobert. Jodå, våra möbler är nästan klara. På riktigt. Nu återstår problemet med att frakta dem hem till oss. Det ger sig nog. Vi snackade lite allmän skit om fallskärmsflygning, segling och annat viktigt. Hur det var kom vi in på möbler. Fina hotellet i San Juan del Sur, Piedras Y Olas Pelican Eye, skryter med hur socially-conscious de är och hur de inte är vilket hotell som helst utan minsann vill låta lokalsamhället blomstra. Jo, tjena, möblerna kommer från Brasilien, keramiken från Mexico och maten är importerad. På det hela taget kasst.

Men som Robert mycket riktigt påpekade, "som möbelsnickare i Nicarauga kan jag förstå att de inte köper av oss, för vi är tamigfan hopplösa. Du ser ju själv, som har väntat fyra månader på ett bord och några stolar". Poäng, men ändå. Det ändå finare hotellet, Morgan's Rock, har lyckats bättre. Alltid något.


Morgan's Rock

Inga kommentarer: