fredag, maj 16, 2008

Roligt och tragikomiskt

Tv är skoj i Nicaragua. Canal 10 har ett program som heter "Accíon 10", som påminner lite om Landet runt, fast med mer blod, lik och andra otäckheter från vad som timat under dagen. Häromkvällen visade de en kvinna från marknaden "Oriental", Centralamerikas största marknad. Hon hade startat sin ficklampa och där hon riktade strålen syntes en perfekt avbild av la Virgin de La Guadelupe. Nu ska ficklampan analyseras av någon klerk för att uttröna om den bör sparas som relik, eller vad det nu heter - sånt där heligt. Se filmen.



Åt det mer tragikomiska är att Daniel Ortega nu har uttalat sig angående strejken (nu inne på elfte dygnet och allt mer våldsam och illavarslande). Daniel menar att om åkarna inte har råd att köra sina bussar får de väl använda färre (bussarna är redan överfyllda och tillochmed polisen menar att det inte går att fylla dem mer), och taxibilarna behöver väl inte rulla varje dag? Det är lätt att säga för en som åker helikopter till möten i landsorten och menar han att taxichaufförer inte äter varje dag?

1 kommentar:

Johanna & Ola sa...

Hej! Hälsningar från ett regnigt NY där både jag och Ola av en märklig slump (nåja) är och jobbar. Hjälper Ban-ki med lite av av varje bara, inget märkvärdigt. Underbart att läsa dina Nica-stories igen!! Vem hade kunnat tro att tanken på bränd plast skulle kunna väcka nostalgi? Kram till er alla tre från Johanna (och Ola, men han har inte hunnit uppdatera sig än)!