tisdag, februari 09, 2010

Allt börjar med jordbävningen

Taxichauffören berättade igår för mig om "Donde fue el Vicky's" (där Vickys låg). En adress i Managua. Jag vet att vi skrivit om adresserna i Managua förut, det blir gärna så eftersom de är så tiltade. Det här är sista gången. I alla fall, det konstiga med "Donde fue el Vicky's" är att Vicky's ligger där det låg. Igår frågade jag taxichauffören varför det är så - jag undrade om det är för att förvirra oss som är från andra ställen. Det också sa han.

Vicky hade en affär där hon sålde allt, bensin och böcker och annat som är bra att ha. Sen blev hon gammal och stängde, men fortsatte rörelsen i hemmet. Någon annan öppnade där Vickys låg och så kom adressen till. Numer har någon öppnat ett nytt Vicky's.

Men varför är adresserna i Managua såna då, varför finns inga gatunamn, gatunummer? Jo, sa chaffisen. När jordbävningen gjort sitt 1972 så försvann gatorna. Det var kaos och man fick hänvisa till saker som fanns, som träd, containrar, och annat. Och så har det fortsatt. Vi får se hur det blir i Port-au-Prince.

Inga kommentarer: