tisdag, januari 16, 2007

Några säckar kakao

Igår skypemöttes vi på CdC. Vi här och resten i Holland. Medans vi satt där och pratade kom våra vänner kakaoproducenterna med ett och ett halvt ton kakao. De hade tagit bussen med säckar och allt. Vi fortsatte mötet och diskuterade bizniz och gick de runt och kollade. Vårt samtal slutade bland annat med att en av de två i Holland beslutade överföra 85 tusen så att vi kan fylla en container med kakao och skicka till Spanien, fina friska tio tusen i vinst på ganska liten insats.

Så la vi på och sa hej till kakaofolket, tack för kakaon har ni 25 ton till? Hej sa de, den där Nivan, är den till salu? Ja, sa Harm, ge mig åtta säckar kakao gratis och den är din. Och så blev det. Det var inte särskilt roligt att äga den, men det var kul att bli av med den. Sämre bil kommer jag aldrig att ha.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni e för goa!

Sitter på jobbet o har tråkigt, inte mkt som fungerar, kassa chefer o ja det vanliga...
läser din blogg o käner, va f-n vi har iaf. ström, telefon, ja tom. Schibstedt i sryggen, jag ska inte klaga ;)

Kul att det går så bra för er!

Skype me!

hampuo

/il cusino

Anonym sa...

Hej Patrik!
Du har sannerligen tur med bilar, känns bekant faktisk. Den där Niva´n är ju ändå läcker. Kommer i håg en sån från byn jag kommer ifrån och att man sa att den var en sån bil man skulle ha när man väl tog körkort. En riktig brudmagnet!?
Tack för senast måste jag säga, otroligt trevligt. Här har snön nu kommit, sådär 2 månader senare än vanligt. Men det har blivit ganska mycket skidåkning ändå, finns mycket snö i södra Lapplandsfjällen - uppåt 1,5m.
Pratade med farsan (hus-samlaren) om nåt eventuellt nica-hus. En idé skulle kunna vara att bygga upp ett Nica hus (betong-hus med det dekorativa ventlationshålen upp mot takutsprånget) och att i det huset ha information dels om Nicaragua i allmänhet men även info om CdC och ev någon försäljning. Det är bara på idéstadiet men idén är intressant. Jag har dock väldigt få bilder på ett typiskt "Nica-hus" så om du har några bättre så får du gärna skicka över dessa. pal_aberg@hotmail.com

Ha det bra där borta och hälsa Maria.

ps. Har Ortega fixat till vägarna ännu?

//Pål